Hrvatski radio

Radio Sljeme

U Zoološkom vrtu vučica pobjegla pa uhvaćena

31.10.2016.

14:51

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zoološki vrt stigao je par vukova, no još neprilagođena na novi prostor vučica je pobjegla iz nastambe, nakon aktiviranog sigurnosnog protokola u manje od pet minuta je izolirana i vraćena u nastambu, a ozlijeđenih nije bilo.

Mlada je ženka došla iz češkog Plzena, a mužjak iz njemačkog Berlina, priopćeno je u ponedjeljak iz Zoološki vrt grada Zagreba. Nakon prilagodbe u zasebnim nastambama u ponedjeljak ujutro pristupljeno je njihovu spajanju. Našavši se u nepoznatoj situaciji, u novom prostoru s nepoznatom jedinkom, ženka je pobjegla. Trenutno je aktiviran sigurnosni protokol kako se ne bi ugrozili posjetitelji, stoji u priopćenju.

Ističe se da su unutar pet minuta timaritelji i zoolozi vučicu izolirali, sigurno uspavali i vratili u nastambu. Nitko od posjetitelja pritom nije bio ugrožen, a izuzetno je bitno da ni životinja nije ozlijeđena, dodaje se.

Iz ZOO-a je poručeno kako će se događaj dodatno preispitati i prema nalazima postrožiti sigurnosne protokole kako do sličnih incidenata u budućnosti ne bi moglo doći.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.