Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uber vozači sutra kreću u štrajk!

17.10.2021.

12:30

Autor: Boris Bogić

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Oko 1500 Uber taksi vozača sutra će između sedam i deset sati isključiti aplikaciju te prestati voziti na području zagrebačke županije, a razlog je kašnjenje isplate za njihov rad, potvrdili su iz novoosnovanog sindikata radnika digitalnih platformi

Zadnjih mjeseci Uber kasni s isplatama za odrađeni prijevoz putnika i dok vozači odrađuju posao novac koji su zaradili ostaje u Uberu.

Osim kašnjanja isplate plaća, tajnica novoosnovanog Sindikata radnika digitalnih platformi Iva Filipović upozorila je da im poseban problem zadaje činjenica da  tvrtka Uber ne nudi nikakvu mogućnost komunikacije sa svojim djelatnicima.

- Mi ne možemo stupiti u kontakt s središnjicom  i svi vozači dobivaju samo automatizirane poruke u kojima se kaže da je naš upit proslijeđen nadležnoj službi, rekla je Filipović

Dogovoreno je da se sutra u deset sati održi konferencija za medije ispred Uberovog ureda u Radničkoj cesti gdje će predstavnici sindikata tražiti razgovor s nadležnom osobom iz Ubera.

Iz Ubera su potvrdili da su upoznati s situacijom te da će zarade vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.