Hrvatski radio

Radio Sljeme

Učenici Geodetske škole od starih školskih klupa rade kućice za pse

07.02.2017.

15:26

Autor: Krešimir Vešnik

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenici volonterskog kluba Geodetske škole "Geodez&ja" odlučili su ove godine od starih školskih klupa napraviti kućice za pse. Do sada su napravili devet kućica od kojih su sedam podijelili azilima u Rijeci, Zaprešiću i Gorskom Kotaru.

Nakon što su proteklih godina prikupljali novac za nezbrinutu djecu podružnice dječjeg doma Zagreb Ivan Goran Kovačić prodavanjem kolača u školi te darivali igračke i staru odjeću za bolesnu djecu iz bolnice u Bistri, učenici su ove godine odlučili pomoći ostavljenim psima iz azila. U prosincu prošle godine škola je dobila nove klupe pa stare, volonteri, prenamijenjuju u kućice za pse. Voditeljica volonterskog kluba je psihologinja Renata Mateša Dević dok je projekt kućica za pse pokrenula profesorica Daniela Žibrat Hulina.

Ove godine smo dobili nove klupe i sad nam više stare nisu bile potrebne. Profesorica je odlučila da ih ne bacamo već da ih probamo nekako iskoristiti. Krenuli smo u nabavku materijala, birali smo boje i sve što nam je bilo potrebno. Sad to naš domar, koji nam je pomogao, montira. U dogovoru sa ravnateljicom mislili smo mu pomoći farbati te kućice koje dijelimo u azile. Do sad smo napravili devet kućica, rekla je učenica Marija Pervan.

Volonterski klub djeluje već četiri godine. Prošle godine su surađivali i sa Drvodjeljskom školom u sadnji drveća. Daljnji planovi su oslikavanje bedževa i magneta motivima životinja koje će donirati azilima da ih oni preprodaju i tako sakupe novac za svoje potrebe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.