Hrvatski radio

Radio Sljeme

Učenici osnovne škole u Bistri u nove klupe sjest će u rujnu

01.02.2018.

16:51

Autor: Mia Majić

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / -

U tijeku je obnova i proširenje osnovne škole Bistra. Riječ je o projektu vrijednom više desetaka milijuna kuna koji bi prema riječima župana Stjepana Kožića trebao biti gotov krajem kolovoza, a uključuju rekonstrukciju postojećeg objekta te izgradnju novog.

Oko šesto učenika osnovne škole u Bistri trebali bi do početka nove školske godine nastavu slušati u obnovljenim i novim školskim učionicama. Projekt obuhvaća povećanje površine postojećeg objekta, a u novom dograđenom dijelu učenici će nastavu pohađati u osam novih učionica. Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako ovaj projekt bio prioritetan zbog prenatrpanosti školskih smjena, a pohvalio se i kako Zagrebačka županija u usporedbi s drugim županijama najviše izdvaja za obnovu školskih objekata.

Projekt vrijedan više od trideset milijuna kuna većinski se financira iz proračuna županije, ali dijelom i iz EU fondova, potvrdio je župan Kožić. To će najviše značiti učenicima kojima će se ovim radovima omogućiti puno kvalitetniji rad u dvije smjene, istaknuo je ravnatelj Eduard Kovačević. To će sada biti jedna nova priča, zaključio je.

Vrijednost ovog projekta uvećava i činjenica da je spomenuta osnovna škola jedina u županiji u kojoj se nastava odvija u tri školske smjene što će se nakon obnove smanjiti te će se time rasteretiti i učenike i profesore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.