Hrvatski radio

Radio Sljeme

Učenici osnovne škole Voltino posjetili starije i nemoćne

11.05.2018.

14:41

Autor: Mia Majić

Dusko Mirkovic/PIXSELL

Dusko Mirkovic/PIXSELL

Foto: - / -

Učenici osnovne škole Voltino jutros su posjetili Drugi dom Gaj, dom za starije i nemoćne. Riječ je o akciji školskog Volonterskog kluba "Ruka dobrote" koji po četvrti put organizira druženje sa starijima i nemoćnima spomenutog doma.

Osnovnoškolci u Voltinu kako se čini jako vole posjećivati Drugi dom Gaj, dom za starije i nemoćne. Učenici su spomenuti dom ove godine posjetili već četiri puta, no ovaj put sa sasvim drukčijim ciljem, djeca će posaditi Cvjetnu instalaciju kišobrani. Njihova učiteljica Nevenka Dimač tvrdi kako je do ideje došlo na njihovom posljednjem volonterskom susretu. U školskom prostoru imamo vrt koji redovito uređujemo pa smo tako i ove godine imali nekoliko akcija, a jednom prilikom smo sasvim slučajno u jedan potrgani kišobran posadili cvijeće, šaljivo će Dimač. Dodala je i kako je potrebno poticati djecu na ovakve akcije da s vremenom postanu svjesnija osoba starije životne dobi.  Ja sam ponosna na svoju školu što je krenula u ove volonterske vode i vjerujem da moji đaci koji će sudjelovati u ovim akcijama jednog dana shvatiti da će im se to i vratiti, dodala je. 

Djeca su jednako kao i korisnici spomenutog doma jako dobra reagirala rekavši kako ih pomaganje drugima čini sretnima. Sviđa mi se što pomažemo starijim osobama koje su gotovo pa nemoćne i osjećaj je lijep kad nekome pomogneš, a pogotovo onima koji ne mogu nešto napraviti, istaknuo je jedan. Volim pomagati najviše od svega i željela bih da i drugi pomažu starijima jer će im se to vratiti jednoga dana, zaključila je druga učenica. 

Inače, ova hvalevrijedna akcija počela je prije dvije godine, a suradnja osnovne škole i spomenutog doma traje već nekoliko godina.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.