Hrvatski radio

Radio Sljeme

Učenički dom Luke Botića postaje hotelijersko-turistička škola

15.05.2018.

10:00

Autor: Mia Majić

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

Otvoreni su radovi na Učeničkom domu Luke Botića. Riječ je obnovi spomenutog doma koji će se prenamijeniti u hotelijersko- turističku školu, a prema riječima gradonačelnika Milana Bandića škola bi za rad trebala biti spremna za dvanaest mjeseci.

Čišćenjem triju zgrada počela je rekonstrukcija Učeničkog doma Luke Botića. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, naglasio je kako bi buduća škola na tri kata trebala imati 28 specijaliziranih i općih učionica u čije će se klupe useliti oko sedamsto učenika. Učenici će imati najsuvremenije uvjete za rad u jednoj smjeni sa svim pratećim sadržajima čime nastavljamo put prema školstvu kakvo grad Zagreb zaslužuje u 21.stoljeću, dodao je Lovrić.

Otvorenju radova prisustvovao je i gradonačelnik Milan Bandić prilikom čega je istaknuo kako se škola nalazi unutar povijesne cjeline grada te je time ujedno i zaštićeno kulturno dobro. Budući da je opipljivo i pod zaštitom, radovi će se morati izvoditi pod budnim okom našeg Zavoda za zaštitu spomenika, zaključio je gradonačelnik. 

Izgradnjom još jedne srednje škole nastavlja se projekt zagrebačke škologradnje, a za novu bi se školu iz gradskog proračuna trebalo izdvojiti ukupno 31 milijun kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.