Hrvatski radio

Radio Sljeme

Učiteljski fakultet pokrenuo projekt "Dijete u središtu"

14.04.2021.

16:45

Autor: Mario Mihaljević

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je projekt "Dijete u središtu - vrtići i škole, mjesto cjelovite promjene društva" kojem je cilj osnažiti utjecaj zajednice ranoga i predškolskog te primarnoga odgoja i obrazovanja na svijest roditelja i društva u cjelini, priopćeno je s Fakulteta.

U okviru projekta, Učiteljski fakultet pokreće niz aktivnosti na edukaciji odgojitelja i učitelja, radionice za djecu i roditelje, te raspis natječaja za idejno rješenje pod nazivom: spomenik djetetu, kaže se u priopćenju Fakulteta.

Od 15. do 17. lipnja održat će se trodnevni znanstveno-stručni skup koji će okupiti eminentne stručnjake iz područja ranoga i predškolskog te primarnog odgoja i obrazovanja koji će iz različitih perspektiva izložiti problematiku zlostavljanja i zanemarivanja djece te ukazati na moguće aktivnosti kojima bi se kvalitativno utjecalo na stvaranje dobrobiti za djecu.

Radionice za djecu i roditelje provest će studenti odgojiteljskih i učiteljskih studija na temu kako provoditi kvalitetno vrijeme s djecom.

Raspis natječaja za idejno rješenje pod nazivom Spomenik djetetu treba donijeti idejno rješenje za taj spomenik na lokaciji Učiteljski fakultet Savska 77 u Zagrebu, koji će biti izveden prema idejnom rješenju autentičnoga dječjeg likovnog rada. Lik djeteta ili više njih u grupi predviđeni su motiv, no u potpuno slobodnoj interpretaciji- istiće se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.