Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga građana Glog - Središće do ove srijede prikuplja potpise "ZA" park!

02.06.2018.

12:55

Autor: Margareta Jozinović

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Prošli tjedan u Središću Udruga građana Glog počela je prikupljati potpise kojima žele spriječiti Grad da u centru Središća umjesto dječjeg igrališta izgradi novu prometnicu. Do sada je prikupljeno 1700 potpisa.

Na mjestu gdje danas stoji park i dječje igralište, prema Generalnom urbanističkom planu, ucrtana je gradska prometnica s 4 trake. Nedavno uređeni park na tome se mjestu nalazi više od 20-ak godina, tvrdi Marijana Šurina iz Udruge građana Glog, stoga su, nakon što Grad nije reagirao na njihove primjedbe počeli prikupljati potpise. Prometnica je ucrtana u GUP. Mi smo kao udruga uložili primjedbe još u rujnu prošle godine, no nismo dobili nikakvo očitovanje. Svjesni da se ovdje događaju velike promjene želimo osvjestiti naše sugrađane da postoji mogućnost da ovaj park potencijalno nestane.

Čini su kako su i stanari svjesni mogućnosti da parka više ne bude. Naravno da nam je park draži s obzirom da je to centralno zbivanje za nas i za djecu. Ne razumijem uopće tu ideju s obzirom na to da je nedavno investirano u ovo igralište, navodno, oko 150 000 kuna, rekao je jedan od stanara. Voljela bih da djeca imaju ovdje nekakvu zabavu i da se tu mogu lijepo igrati jer stvarno ne znam ni gdje bi drugdje, dodala je druga.

Udruga je prikupila oko 1700 potpisa, a prikupljat će se još ovu srijedu na istoj lokaciji - u parku kojeg žarko žele sačuvati. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.