Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga invalida rada Zagreba proslavila 53. rođendan

26.09.2019.

13:54

Autor: Ivan Fedor

Udruga invalida rada Zagreba proslavila 53. rođendan

Udruga invalida rada Zagreba proslavila 53. rođendan

Foto: - / -

Udruga invalida rada Zagreba danas je proslavila 53. obljetnicu postojanja. Trenutno broje oko 8500 članova koji sudjeluju na raznim edukativnim radionicama i programima. Na današnjoj proslavi i Radio Sljeme dobilo je zahvalnicu za doprinos u promicanju prava i interesa invalida rada.

U više od pola stoljeća, koliko Udruga invalida rada djeluje u našem gradu, puno toga se promjenilo, i to na bolje, ističe predsjednica Udruge Nada Vorkapić. Zahvaljujući bivšoj dugogodišnjoj predsjednici Mariji Topić dobili smo veliki novi prostor 2007. godine, u kojem sada organiziramo aktivnosti svakog dana od 8 do 20 sati, što je rijetkost za jednu neprofitnu udrugu, naglašava Vorkapić. U sklopu proslave organizirana je i tribina pod nazivom (NE)VIDLJIVI kako bi se upozorilo na diskriminaciju onih invalida rada i osoba s invaliditetom čiji nedostatak nije uvijek vidljiv golim okom. Međutim, to nisu jedini problemi s kojima se susreću. Najčešći problemi su oni pravne prirode:

"Zato mi imamo pravno savjetovalište koje je besplatno za naše članove kako bi ljudi koji ne znaju svoja prava preko našeg savjetovališta saznali svoja prava te ih i ostvarili.", rekla je predsjednica Udruge Nada Vorkapić.

Udruga organizira brojne radionice, tribine, izlate i programe na kojima svi članovi mogu sudjelovati. Sve blagodati članstva koristi i Josip Car, koji je u Udruzi već 40 godina:

"Imamo toliko predivnih aktivnosti koje svim članovima jako puno pomažu, kakav god bio njihov invaliditet. Između ostalih, imamo tjelesne i sportske aktivnosti, a možemo učiti i strane jezike.

Proslava 53. rođendana završava sutra, u petak, velikim plesom u prostorijama Udruge. Inače, na današnjem obilježavanju i Radio Sljeme je dobilo zahvalnicu za doprinos u promicanju prava i interesa invalida rada i osoba s invaliditetom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.