Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga Nacionalni forum osnovala svoj stranački ogranak

08.12.2013.

13:59

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na hrvatsku je političku scenu stupila još jedna stranka! Naime, Udruga Nacionalni forum prijepodne je na skupu u hotelu Sheraton osnovala zagrebački ogranak.

Sa inicijativnog skupa održanog u hotelu Sheraton Nikica Gabrić je poručio kako je namjera Nacionalnog foruma pokrenuti pozitivne promjene u društvu i vratiti fokus s besplodnih ideoloških i svjetonazorskih rasprava na egzistencijalna pitanja.

Velike stranke prozvao je da ne znaju za kulturu dijaloga, nego potiču ideološke rasprave.

"Imamo relativno poštenu vladu, koja je nakon HDZ-a dobila mandat da mijenja društvo, ali oni su ostali vlada stranke, a ne građana", kazao je Gabrić, koji je uvjeren da je reforme nemoguće provesti bez podrške 80 posto građana.

Zapošljavanje i ekonomiju smatra dominantnim ciljevima, a ističe da je važno zaustaviti negativne demografske trendove i otvoriti raspravu o imigracijskoj politici. Gabrić je najavio da će Nacionalni forum u iduća dva mjeseca organizirati slične skupove i u drugim gradovima, a da će stranka službeno biti osnovana 1. veljače u koncertnoj dvorani "Lisinski", odakle će krenuti u kampanju za izbore za Europski parlament.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.