Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga Resnik iznijela niz optužbi protiv gradonačelnika Bandića

14.02.2020.

15:14

Autor: Emina Dabo Hunjak

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednica Udruge za zaštitu okoliša Resnik Branka Genzić Horvat na konferenciji za novinare optužila je Grad i gradonačelnika Milana Bandića kako pri izradi strategije o gospodarenju otpadom radi u interesu grupacija s kojima sklapa poslove, a ne u interesu građana i zaštite okoliša.

Niz kritika uputila je Udruga Resnik na račun gradonačelnika. Kažu da pročistač otpadnih voda Resnik nije do kraja izgrađen, mulj se taloži godinama, a unatoč tomu Grad uslugu debelo naplaćuje građanima. Sve to štetno utječe na okoliš, ali i na zdravlje stanovnika Resnika koji u ljetnim mjesecima osjećaju smrad zbog nataloženog mulja, poručila je predsjednica Udruge Resnik Branka Genzić Horvat.

Sve se to događa zato što gradonačelnik Bandić pri izradi strategije o odlaganju otpada radi u interesu određenih grupacija kojima pogoduje dajući im poslove, a ne u interesu građana, rekla je Genzić Horvat te istaknula kako njezina Udruga za sve to ima i dokaze, a pokrenula je i sudske postupke.

- Pribavili smo određene dokaze, pokrenuli određene postupke u kojima ćemo sudjelovati i pružiti sve ono što je potrebno da se ovaj Zagreb riješi kriminalne hobotnice Grada Zagreba i da ovaj gradonačelnik ode - poručila je Genzić Horvat.

Branka Genzić Horvat je komentirala navode gradonačelnika Bandića kako je upravo ona od Grada dobila više od 22 milijuna kuna za zemljišta gdje se gradio pročistač.

- To je potez osobnog napada na mene nakon zadnjega prosvjeda. Sad ću napomenuti, u Resniku je jedan njegov kum otkupljivao zemlju po 20 do 30 eura, a onda ju je prodavao višetruko i istom tom Gradu Zagrebu - rekla je Genzić Horvat.

U Udruzi Resnik boje se da se od spalionice nije odustalo, jer je njezina gradnja predviđena zadnjim izmjenama GUP-a, a kako kaže Genzić-Horvat, gradončelnik za svoje planove ima podršku vlade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.