Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga Roda u nedjelju organizira pregled dječjih autosjedalica

18.10.2019.

08:21

Autor: Nikolina Devčić

Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / -

Ovakvi pregledi se organiziraju jer je istraživanje pokazalo da samo između 10% i 20% ljudi pravilno postavlja autosjedalicu. Ona smanjuje rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90%, no samo ako se pravilno koristi.

Rodini volonteri bit će u nedjelju od 10 do 12 sati na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici. Roditeljima, koji žele obaviti pregled, savjetuju da dolazak najave na broj telefona 091 2436 188.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.