Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga slijepih slavi 70 godina

20.06.2017.

17:05

Autor: Antonia Ćosić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove godine Udruga slijepih Zagreb obilježava 70 godina svog rada. Iako, kako kažu, žive u mraku, svojim programom osvijetlit će ovu jesen. Od 28. rujna do 16.listopada, Zagrepčane očekuje bogat program koji počinje svečanom akademijom u sceni Vidra, a završit će koncertom u mraku.

 Ova udruga broji tisuću 200 članova te poboljšava kvalitetu života slijepih osoba tako što pruža: psihosocijalnu podršku, rehabilitacijske tečajeve, organiziranje slobodnog vremena te zagovaranje za prava slijepih i slabovidnih.

Danas je održan sastanak predstavnika Udruge slijepih Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića. Sastali su se u Gradskoj upravi gdje je ispred udruge govorio izvršni direktor Goran Denis Tomašković.Na susretu, zahvalivši gradonačelniku, predstavnici udruge predstavili su program obilježavanja 70 godina rada, a gradonačelnik je odlučio dati pokroviteljstvo za ovu važnu obljetnicu.

U sklopu programa, od 28. rujna do 16. listopada održat će se niz akcija, od izložbe, promocije nove web stranice, planinarenja na Sljeme, do središnjeg događaja koji je ujedno i poklon građanima, a to je Koncert u mraku.

Posebna savjetnica gradonačelnika Andrea Šulentić istaknula je najavljena zapošljavanja u Zagrebačkom holdingu. Naime, u tijeku je javni poziv za zapošljavanje 45 osoba s invaliditetom u Zagrebačkom Holdingu, a isto je najavljeno u Gradskoj upravi za različita radna mjesta. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.