Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga slijepih Zagreb kod Andrije Mikulića

15.11.2017.

14:59

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga slijepih Zagreba danas je predala zahvalnicu Predsjedniku gradske skupštine Andriji Mikuliću na dosadašnjoj izvrsnoj suradnji te su izrazili želju da se takva suradnja nastavi i u buduće. Dogovorena je i izložba u prostorima Gradske skupštine.

Predsjednik Udruge slijepih Zagreba Josip Hrvoj rekao je da su iznimno zadovoljni dosadašnjom suradnjom s gradskim strukturama u olakšavanju svakodnevnog života slijepih.

Tajnik Udruge Goran Denis Tomašković naglasio je da i dalje postoje područja na kojima treba poradit, posebno u postavljanju taktilnih površina na velikim javnim prostorima kao što su trgovi ili okretišta gdje su slijepoj osobi, da bi zadržala pravac kretanja, potrebne taktilne površine postavljene na pločniku.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić zahvalio se predstavnicima udruge te je potvrdio nastavak uspješne suradnje. Uz to, potvrdno je odgovorio na molbu Udruge da se u prostorijama Gradske skupštine organizira izložba umjetnice Karoline Brukner u prvom slobodnom terminu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.