Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ugašen požar na Ferenščici, pirotehničari traže eksploziv

12.03.2023.

17:40

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

vatrogasci, ilustracija

vatrogasci, ilustracija

Foto: Igor Soban / PIXSELL

U garaži u naselju Ferenščica, u kojoj je planuo požar, navodno su se nalazile i eksplozivne naprave vojnog podrijetla, zaostale od rata, a vatrogasci nakon gašenja vatre obavljaju hlađenje sa sigurne udaljenosti, potvrđeno je iz Javne vatrogasne postrojbe.

Nema ozlijeđenih, a na terenu su pirotehničari kako bi utvrdili navode vlasnika o postojanju eksploziva, a detalji će se znati nakon završenog policijskog očevida, potvrdila je PU zagrebačka.


Dojavu građana o požaru Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba dobila je 12.40, ističu iz JVP-a.


Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila te je utvrđeno da se radi o požaru garaže u razbuktaloj fazi uz kuću trokatnicu, a da se u garaži nalazi dosta boja i lakova. Požar je u međuvremenu ugašen.


Vatrogasci su od vlasnika saznali da u garaži ima eksploziva, te hlađenje vrše sa sigurne udaljenosti i otvaraju dio krova na kući koji je bio zahvaćen plamenom iz garaže. Kako se navodi u priopćenju, vlasnik ne zna o kakvom se eksplozivu radi, ali su navodno neke eksplozivne naprave vojnog porijekla zaostale od rata.


Na terenu su djelatnici policije, koji su pozvali dvije ekipe pirotehničara. Detalji će biti poznati nakon obavljenog očevida, koji je u tijeku, naveli su iz PUZ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici