Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ugašen požar u središtu Zagreba, nema ozljeđenih

19.07.2022.

08:27

Autor: HRT Radio Sljeme/VJR

Požar u Berislavićevoj

Požar u Berislavićevoj

Foto: JVP Zagreb / JVP Zagreb

Požar krovišta zgrade koji je sinoć izbio oko 22 sata izbio u centru Zagreba, u Berislavićevoj 2 stavljen je oko 23 sata pod nadzor vatrogasaca.  Požar krovišta zahvatio je dužinu od oko 30 metara. Gasila su ga 22 vatrogasca s osam vozila, a prema podacima vatrogasaca nema ozljeđenih. To je potvrdio i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korleat, koji je izjavio da će Grad stoji na raspolaganju za zamjenski smještaj stanarima ako bude potrebe za tim.

Prva dojava o požaru stigla je minutu prije 22 sata, rekao je Hini zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih. Po dolasku na mjesto događaja vatrogasci su utvrdili da se radi o otvorenom plamenu krovišta. Na teren je stigao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, koji je rekao da se radi o požaru tavanskog prostora, koji je gotovo u potpunosti izgorio. Pohvalio je brzinu i kvalitetu intervencije vatrogasaca. 


Uzrok požara još nije poznat. Policija treba napraviti očevid te će više informacija o tome biti u danima koji slijede.


U blizini je zgrada Arheološkog muzeja, no na njega se vatra nije proširila. Iz Muzeja su nam potvrdili  da njihov prostor iako je bio u ugrozi nije pretrpio nikakvu štetu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.