Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ugašen velik požar na Žitnjaku

04.08.2022.

08:20

Autor: Radio Sljeme

Požar na Žitnjaku

Požar na Žitnjaku

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Požar je planuo u hali tvrtke Model pakiranje, gdje su se zapalile palete i kartonski materijal, a vatra se ubrzo proširila na pogon i ostale dijelove tvrtke.

Tijekom gašenja kroz cijelu noć na intervenciji je sudjelovalo čak 54 vozila sa 200 vatrogasaca, profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca INE i Grada Zagreba koji u u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.


- Požarom je zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale s drvenim paletama i drugom uglavnom kartonskom ambalažu. Trenutno su na terenu ostale još dvije postaje koje obavljaju dogašivanje - rekao je za Radio SLjeme, šef zagrebačkih vatrogasaca, Siniša Jembrih.


Plamen je isprva zahvatio drvene palete u dvorištu, no vatra se u međuvremenu rasplamsala i proširila na skladište u kojem je kartonska ambalaža.


- Uspjeli smo spasiti koridor između proizvodnje i skladišta tako da proizvodni pogon nije jako stradao. kolika je šteta, danas je to teško reći ali možemo samo govoriti o nekoliko desetina milijuna kuna, rekao je član uprave tvrtke "Model pakiranje" Franjo Skok.  


Na teren su izašle gotovo sve vatrogasne ekipe.

- Situacija je pod kontrolom u potpunosti ali zbog velike količine žara koji se skupio u samom skladištu, a u koje nemamo pristup zbog opasnosti od urušavanja, pa moramo gasiti izvana te će to malo duže trajati i građani će još jedno vrijeme vidjeti dim, rekao je Tomislav Rukavec iz vatrogasne postaje Žitnjak


Istovremeno s ovim velikim požarom na Žitnjaku, imali su i nekoliko intervencija zbog manjih požara objekata, a i jutros gase požar na ugostiteljskom objektu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici