Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ugrabite i Vi - "Ulične svjetiljke"

03.06.2015.

12:53

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poznati novinari i blogeri od 18.15h uključuju se u prodajnu akciju novoga broja prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim temama "Ulične svjetiljke". Akcija će se održati u središtu Grada.

Lokacije za prodaju u Zagrebu su: Ilica kod slastičarnice Vincek i ispred robne kuće NAMA, ispred prodavaonice Müller na Trgu bana Jelačića i u Bogovićevoj ulici.

Časopis je nastao u Rijeci te je humanitarni projekt osmišljen za pomoć najugroženijim ljudima u našemu društvu. Dio je resocijalizacijskog projekta povratak u život, a osmišljen je tako da beskućniku, odnosno prodavaču vrati dostojanstvo i spreći prosjačenje. Najveći dio sadržaja čine priče i iskustva beskućnika. Časopis im daje mogućnost zarade za osnovne potrebe te omogućuje da postanu vidljivi dio društva.

Najveći broj prodavača "Uličnih svjetiljki" je u Rijeci, a slijede Zagreb, Zadar i Varaždin. Današnja akcija pomoći će u resocijalizaciji beskućnika, kako bi se građani još bolje upoznali s njihovim životima.

Cijena časopisa je 8 kuna. Polovica toga iznosa ide prodavaču, a polovica je namjenjena daljnjem tiskanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.