Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uhićen muškarac koji je pijan pucao u blizini vrtića u Utrini

25.05.2018.

15:43

Autor: Magdalena Pongrac

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Srećom, nitko nije ozlijeđen u pucnjavi u Šišićevoj ulici u Utrini, a policija je nešto prije 14 sati privela 34-ogodišnjeg muškarca koji je prijepodne pucao iz, vjerojatno, automatskog oružja u blizini tamošnjeg vrtića.

Tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i nema dojava o oštećenjima imovine.

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je da je počinitelj pucnjave uhvaćen, nakon što su na teren izišli pripadnici zagrebačke policije, jedinice specijalne policije i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Policija je ogradila područje, a djeca u obližnjem vrtiću i školi nisu bila ugrožena, priopćeno je.

Imali smo jednu neugodnu situaciju, prije 11 sati se čula rafalna paljba u zgradi pokraj dvorišta vrtića. Djeca su bila vani na dvorištu, no sve je u redu, djeca su odmah ušla unutra i zbrinuta su, rekla je ravnateljica vrtića u Utrini Natalija Marincel.

Dodajmo da je, prema nekim napisima, pucač bio alkoholiziran još od sinoć, a nakon pucnjave je zaspao u stanu. Policija je kontaktirala njegova brata u čijoj su pratnji, naoružani, otišli po pucača u stan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.