Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ukoliko nema dogovora do utorka prijeti veliki štrajk!

29.01.2023.

10:38

Autor: Jutarnji list

Holding

Holding

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Uprava Zagrebačkog holdinga i sindikalisti koji zastupaju 19 sindikata nastavili su pregovore o zahtjevima radnika u procesu mirenja.

  To je već treći krug mirenja, a neslužbeno se doznaje da je sistematizacija glavna točka prijepora.


Nakon spontanog štrajka radnika Čistoće početkom tjedna, dijelom potaknutog ovim dugotrajnim pregovorima i mirenjima na kojima se ništa ne postiže, koje je gradonačelnik Tomislav Tomašević jedva ugasio, u utorak mogao bi se dogoditi novi štrajk ali sada sa svih 7.000 radnika Holdinga.


Potvrdio je to za Jutarnji i Darko Kleinberger, predsjednik sindikata Zagrebparkinga,


- Sindikati su ovaj vikend iznijeli neki minimum zahtjeva pred Upravu Holdinga, ali oni na to zasad ne pristaju. Ponuda koju su stavili na stol nama je neprihvatljiva, tvrdi Kleinberger.


Iako je sadržaj sastanaka sindikata i Uprave tajan, neslužbeno se doznaje da su glavne točke prijepora: sistematizacija radnih mjesta i plaće radnika. 


 Uprava Holdinga, na čelu s predsjednikom Ivanom Novakovićem, na stol je stavila 60 milijuna kuna za povećanje plaća radnika u 2023. godini, ali sindikati traže 87 milijuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.