Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ulica Josipa Šabana puštena u promet, sanacija Velikog potoka na čekanju

19.03.2018.

09:26

Autor: Magdalena Pongrac

Ulica Josipa Šabana puštena u promet, sanacija Velikog potoka na čekanju

Ulica Josipa Šabana puštena u promet, sanacija Velikog potoka na čekanju

Foto: - / -

Ulica Josipa Šabana nakon 6 mjeseci radova puštena je u promet. Dok je gradonačelnik Milan Bandić zadovoljan izvedenim, gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić kvalitetu radova je kritizirao, a upozorio je i na sanaciju Velikog potoka koja još nije dovršena.

Ulica Josipa Šabana koja spaja Kvaternikovu ulicu i Fraterščicu, a koja je 9 godina bila u derutnom stanju, napokon je sanirana. Njezinih 300 metara dobilo je novo ruho vrijedno milijun i 200 tisuća kuna. Osim same zamjene gornjeg i donjeg stroja prometnice, izvršena je obnova sustava oborinske odvodnje, a u suradnji s kolegama iz Vodoopskrbe i odvodnje izvršena je rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda zajedno s pripadajućim kućnim priključcima, objasnio je pomoćnik pročelnika za ceste Krunoslav Tepeš.

Potpredsjednica Vijeća gradske četvrti Črnomerec Ljiljana Peršinec naglasila je važnost Šabanove za stanovnike. Mislim da je to jako dobro, ta cesta je bila jako derutna. Ona ne znači samo puno za ovu ulicu i za Fraterščicu, ona znači puno i za ljude iz Gornje Kustošije, jer oni ovuda prijekim putem dolaze u grad.

Iako je sanaciju pozdravio, HSLS-ov gradski zastupnik Darko Klasić  kritizirao je način izvođenja radova nazivajući ga "šlamperajem". Gornji šahtovi već sada lupaju, a ulica je skroz valovita - bolja je staza za Snježnu kraljicu na Sljemenu nego Šabanova ulica na gornjem toku. Mislim da je predviđeni rok trajanja ove ulice prije nove sanacije i popravaka 6 mjeseci ili maksimalno do iduće zime.

Osvrnuo se i na sanaciju obližnjeg Velikog potoka koja traje već 10 godina. 29. ovog mjeseca će se napuniti deset godina otkako je počela sanacija Velikog potoka. Vrijeme je da se to konačno završi. Ja vjerujem da ćemo u sanaciju sada krenuti jer se uključuju i Hrvatske vode koje će uložiti znatna sredstva, a i Grad Zagreb će se na kraju vjerojatno priključiti, rekao je Klasić.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako sve teče predviđenim tokom. Mi ne možemo ulaziti na tuđe posjede dok ne dogovorimo s ljudima, tek onda ćemo to napraviti. Novac nije problem, treba riješiti imovinsko-pravne poslove, a za to treba vrijeme. Malo strpljenja i to ćemo riješiti, naglasio je gradonačelnik.

S obzirom na to da je popravak Šabanove na red došao tek nakon 9 godina, možda se prema tom tempu, i sanacija Velikog potoka ubrzo privede kraju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.