Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ulica Tuškanac - 500 dana (upitnih?) radova

04.10.2022.

08:56

Autor: AKK/Radio Sljeme

Novi asfalt "pušta" vodu?

Novi asfalt "pušta" vodu?

Foto: slušatelj Radio SLjemena / Hrvatski radio

Stanovnici elitnog zagrebačkog kvarta, Ulice Tuškanac, očajni su zbog dugotrajnih i - prema riječima nekih od njih - kvalitativno vrlo upitnih radova. Slušatelj Martin B. nam je poslao fotografiju uobičajene situacije kod svake kiše - asfalta koji "pušta" vodu. Na konkretne upite, iz Vodoopskrbe i Odvodnje odgovaraju vrlo šturo.

Odgovor "Vodoopskrbe i Odvodnje" prenosimo u cijelosti:


- ViO d.o.o. investitor je radova na rekonstrukciji javnih kanala u ulicama Jabukovac, Paunovac i Slavujevac na Tuškancu.

Radovi su započeli u rujnu 2021. godine te se isti odvijaju prema dinamičkom planu. Rok za završetak radova cijelog projekta je 500 dana.


S današnjim danom izvedeno je 1750 metara izgradnje kanala u Ulici Tuškanac od parka Cmrok do Nazorove ulice. U samoj ulici Tuškanac radovi su završeni te su iz II. etape izvedeni kanali u ulicama Davor, Vijenac te odvojak kod kbr. 76, ukupne dužine 220 metara. Trenutno se izvode radovi na izgradnji kanala u ulici Slavujevac koji će se spojiti na kanal u ulici Dubravkin put.


Nakon završetka izgradnje dijela kanala podružnica Zagrebačke ceste sanira prometnicu i sukladno prometnim rješenjima radovi se nastavljaju.


Vezano uz kvar na vodoopskrbnom sustavu na predmetnoj lokaciji Ulica Tuškanac kod kbr. 100 isti je otklonjen dana 25. rujna 2022. godine.-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici