Hrvatski radio

Radio Sljeme

15:18 / 18.12.2017.

Autor: Ivan Fedor

ULUPUH dodijelio godišnje nagrade za 2017. godinu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom 67. godišnjice osnutka Udruge, danas je održana tradicionalna dodjela godišnjih nagrada Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti. Dodijeljene su brojne nagrade, a proglašeni su i počasni članovi ULUPUHA-a.

Nagradu za životno djelo dobio je industrijski dizajner Davor Grünwald, nagradu za najbolji izložbeni projekt dodijeljena je međunarodnoj izložbi Zgraf 12 s temom "Društvene reprize", knjiga "Umjetnost odijevanja" autorice Ane Lendvaj proglašena je najboljim izdavačkim projektom, a arhitekt Ivan Capan najboljim mladim umjetnikom.

Ovu godinu u ULUPUH-u obilježile su dvije velike manifestacije, Zgraf 12 i 52. Zagrebački salon, a zanimljive aktivnosti nas čekaju i iduće godine. Ivana Bakal, predsjednica ULUPUH-a:

"Imamo mnoštvo manjih projekata. Stalno radimo na pomicanju granica i otvaranju ULUPUH-a i ULUPUH-ovih galerija kroz neke nove projekte. Također, kroz sustav radionica pripremamo umjetnike za novo doba i sve ono što nas čeka."

Financijska potpora ULUPUHU iz godine u godinu sve je manja, no nama je stalo da umjetnost ide dalje, naglasila je Bakal te dodala:

"Mi nekako svaki put stisnemo zube i odradimo projekte za onoliko novaca koliko dobijemo. Time možda šaljemo i neku krivu poruku, a ta je da se sve može realizirati za sve manje i manje novaca.

Osim ranije navedenih nagrada, priznanje za poseban doprinos Udruge dodijeljeno je Dori Pezić Mijatović, a počasnim članovima proglašeni su: Ljiljana Petrović, Koraljka Kovač, Lada Ratković- Bukovčan te Tomislav Kličko.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.