Hrvatski radio

Radio Sljeme

Umirovljenici s blokiranim tekućim računima ipak mogu dobiti božićnicu

03.12.2015.

15:14

Autor: Boris Bogić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom najavljene isplate božićnice umirovljenicima, Sindikat umirovljenika Hrvatske poziva umirovljenike s blokiranim računima da otvore zaštićene račune radi isplate božićnica. Sve što im je potrebno su osobna iskaznica i bankovna kartica blokiranog računa.

U bilo kojoj poslovnici FINE mogu ispuniti obrazac za otvaranje zaštićenog računa na koji će se isplaćivati dvije trećine njihovih mirovinskih primanja, koja će time biti zaštićena od ovrhe.

SUH u priopćenju navodi da je "zasut" dnevnim upitima umirovljenika u vezi isplate božićnica, koja će početi od 18. prosinca. Nakon što prime potvrde o otvorenom zaštićenom računu, umirovljenici ih trebaju odnijeti u ispostave Zavoda za mirovinsko osiguranje, a nakon toga će se zaštićeni dio mirovine i jednokratna božićnica doznačiti na taj račun.

Sindikat podsjeća da će 325 kuna dobiti umirovljenici čija mirovina iznosi do 1000 kuna, 225 kuna oni s mirovinama od 1000 do 2000 kuna, 145 kuna oni s mirovinama od 2000 do 3000 kuna, a svi koji imaju mirovine veće od 3000 kuna dobit će po 100 kuna božićnice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.