Hrvatski radio

Radio Sljeme

Umirovljenici tjelovježbom započeli Tjedan mobilnosti

16.09.2019.

11:45

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

U sklopu Tjedna mobilnosti od danas pa do nedjelje održavaju se brojne aktivnosti, među njima i program zagrebačkih domova umirovljenika. Naši stariji sugrađani Tjedan su započeli tjelovježbom u pratnji fizioterapeuta u sportskom parku za odrasle gdje su vježbali na postavljenim spravama.

U parku pokraj Doma zdravlja Željezničar okupilo se dvadesetak umirovljenika koji su predvođeni fizioterapeutima jutro započeli aktivo, vježbajući na spravama za odrasle. Na taj su se način i oni uključili u Tjedan mobilnosti čiji je glavni moto: Krećite se s nama! Na taj su način pokazali kako se vježbati može u svakoj životnoj dobi i time pridonijeti vlastitom zdravlju.

Nakon tjelovježbe na spravama, Tjedan mobilnosti za starije nastavit će se sutra na Bundeku, zatim će se u srijedu aktivnosti održavati u Domu za starije Trnje gdje će biti organiziran pikado, šah i kuglanje, u četvrtak je planiran posjet Botaničkom vrtu, a u petak će se rekreirati u Boćarskom domu.

Fizioterapeut Doma za starije Trnje Ivan Kerep naglasio je važnost uključivanja osoba starije životne dobi u ovakve programe i to ne samo u Tjednu mobilnosti.

- Krevet je najveći neprijatelj u stračkom domu. Ljudi se zavuku u svoja četiri zida, a kada se razgibavaju puno su pokretljiviji, manje padova ima i zadovoljni su - rekao je Kerep.

U Tjednu mobilnosti aktivnosti za osobe starije životne dobi održavat će se svakog dana do petka od devet do jedanaest sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.