Hrvatski radio

Radio Sljeme

Umirovljenicima za tri mjeseca produljen rok za plaćanje gradskih računa

16.03.2020.

18:35

Autor: Mario Mihaljević

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je priopćio kako je za starije od 65 godina, odnosno umirovljenike kao najranjiviju skupine građana u okolnostima epidemije koronavirusa, za tri mjeseca produljio rok za plaćanje mjesečnih računa gradu.

-Uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost, donio sam odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskrbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za najranjiviju skupinu sugrađana, za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina-, navodi Bandić.

Obveza podmirenja mjesečnih računa za spomenutu skupinu građana, kaže, do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze.

Bandić poziva i druge tvrtke poput HEP-a i HEP-toplinarstvo da reagiraju na isti način, "jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju i solidarnost".

Umirovljenike poziva da ostanu doma, prate preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavaju nepotrebne izravne kontakte, te se oslone na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda.

-Naša je zadaća biti istinski servis, zbog čega ćemo vam sve komunalne usluge realizirati prema najvišim standardima - onako kako Zagrebu, kao europskoj metropoli i priliči. No, postoje trenuci kad si najviše možemo pomoći - sami. Budimo odgovorni i čuvajmo vlastito zdravlje i zdravlje svojih bližnjih-, zaključuje Bandić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.