Hrvatski radio

Radio Sljeme

Umro nekadašnji Dinamov vratar Turina

02.05.2013.

10:18

Autor: Ivica Zadro

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekadašnji vratar Dinama, 32-godišnji Ivan Turina, pronađen je mrtav u svom domu u Stockholmu gdje je igrao za nogometni klub AIK, prenose švedski mediji.

Iza sebe ostavio je ženu i dvoje djece, a sa suprugom je čekao i treće dijete.

Policija ga je pronašla jutros nakon poziva susjeda, a očevidom je utvrđeno da nema nikakvih naznaka nasilne smrti, rekao je glasnogovornik policije u Stockholmu Patrik Nuss. Pretpostavlja se kako je Turina preminuo u snu od zatajenja srca. Predsjednik AIK-a, Predsjednik AIK-a John Segui, kluba u kojem je branio posljednje tri godine, priznao je kako je Turina u prošlosti imao problema sa srcem. Björn Wesström sportski direktor kluba, potvrdio je kako je u pitanju smrt povezana sa zatajenjem srca.

Do ljeta 2007. godine branio je u Hrvatskoj, za Sesvete, Kamen Ingrad, Osijek i Dinamo. Potom je otišao u grčki Xanthi pa poljski Lech, a od ljeta 2010. je u AIK-u iz Stockholma, s kojim je nedavno produžio ugovor na još tri godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.