Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uoči 350. obljetnice Zagrebačko Sveučilište dobilo svoju poštansku marku

31.10.2019.

10:50

Autor: Emina Dabo Hunjak

HRT Radio Sljeme

HRT Radio Sljeme

Foto: - / -

Uoči 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu svečano je predstavljena poštanska marka na kojoj je prikazana zgrada Sveučilišta. Na predstavljanju nove poštanske marke sudjelovao je i rektor Sveučilišta Damir Boras.

Povodom obilježavanja Sveučilišta u Zagrebu rektor Damir Boras poručio je kako je ono čuvar hrvatskoga identita, jezika i vrijednosti što je prepoznala i Hrvatska pošta kroz izdanje prigodne marke.

-Sveučilište u Zagrebu je uvijek bilo jedno od najboljih sveučilišta u regiji. Što se tiče samog statusa, po rezultatima smo zadovoljni jer smo na mnogim listama među 500 najboljih sveučilišta u svijetu - rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

Poštanska je marka svjedok vremena koji bilježi povijesna zbivanja i nosi identitet zemlje iz koje dolazi, a sakupljaju je filatelisti diljem svijeta, istaknuto je iz Hrvatske pošte, koja je ovu prigodnu marku izdala u arku od 16 maraka, s cijenom od 3,60 kuna, a njezin je dizajn osmislila dizajnerica, doktorica znanosti Jana Žiljak Gršić.

Svečano obilježavanje 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu održat će se u nedjelju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u 20 sati s prijenosm na 1. programu Hrvatske televizije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.