Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uoči 7. obljetnice smrti Savke Dabčević - Kučar

03.08.2016.

08:08

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu, 6. kolovoza, sedma je godišnjica smrti Savke Dabčević - Kučar - osnivačice i doživotne počasne predsjednice HNS-a. A, uoči obljetnice - danas prijepodne, izaslanstvo HNS-a položit će vijenac i zapaliti svijeće na njezinom posljednjem počivalištu na groblju Mirogoj.

Izaslanstvo će predvoditi predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak; a činit će ga:

članovi Predsjedništva HNS-a: predsjednik Savjeta HNS-a Mladen Belicza, predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a Stjepan Čuraj, predsjednik Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza Žarko Stilin i predsjednik Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza Anđelko Topolovec; saborski zastupnici HNS-a Goran Beus RichemberghNada Turina Đurić i Marija Puh te drugi istaknuti članovi stranke.

Savka Dabčević - Kučar bila je osoba koja je ostavila dubok trag u hrvatskoj povijesti borbom za hrvatsku državnost 1971. godine u vrijeme Hrvatskog proljeća. Bila je žena ispred svog vremena, a cijeli njen život poruka da politika može i mora biti časna profesija. Ponosni smo što smo je imali i što je utkana u temelje naše stranke - navedeno je u priopćenju HNS-a.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.