Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uoči sjednice Gradske skupštine održani Akti gradonačelnika

29.11.2017.

15:17

Autor: Mia Majić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči sjednice Gradske skupštine danas su održani Akti Gradonačelnika. Osim o prijedlogu proračuna za sljedeću godinu, bilo je riječi o namjeni stanova u Podbrežju, a gradonačelnik je komentirao i odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koja ga je kaznila s 40 tisuća kuna.

Prozivke neovisne gradske zastupnice Sandre Švaljek koja je nazvala gradonačelnikov prijedlog proračuna za sljedeću godinu "nerealnim", gradonačelnik Milan Bandić nije htio komentirati. No, istaknuo je s kolikim će proračunskim deficitom Grad zakoračiti u novu godinu. Samo mogu reći da smo i ovaj put ostali bez četiristo milijuna kuna, ali međutim moramo se pokriti koliko imamo popluna, dodao je gradonačelnik Bandić. 

Na pitanje o tome što će biti sa stanovima u Podbrežju koji su trebali biti izgrađeni za znanstvene novake, a sada prednost pri najmu imaju sportaši, branitelji pa i gradski zaposlenici, pročelnica gradskog ureda za gospodarstvo rad i poduzetništvo Mirka Jozić je odgovorila kako su u fokusu gradske uprave i dalje znanstveni novaci. Mi ne eliminiramo znanstvene novake i za njih se i dalje subvencioniraju dva posto kamate na kredite, oni se samo trebaju javiti, istaknula je pročelnica. 

Na sjednici će zastupnici raspravljati i o uklanjanju biste Ive Lole Ribara te novom sustavu naplate parkiranja. No, s obzirom na to da čak 4 skupštinska odbora nisu podržala prijedlog proračuna, ta bi točka na sjednici mogla izazvati najveće tenzije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.