Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uprava GNK Dinama odbacila sve zahtjeve Udruge: "Dinamo - to smo mi"

18.05.2018.

14:08

Autor: Čarles Gržinić

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Dužnosnici GNK DINAMO Miroslav Rožić, Tomislav Svetina i Igor Kodžoman održali su danas konferenciju za novinare na kojoj su govorili o stajalištu kluba prema inicijativi dijela članstva o zaustavljanju procesa preoblikovanja kluba.

Potpredsjenik kluba Tomislav Svetina rekao je da se u posljednjih mjesec dana po medijima provlače različite teze, neistine pa i laži koje je potaknula Udruga navijača "Dinamo - to smo mi". Sve je to kulminiralo na jučerašnjoj raspravi na Odboru Gradske skupštine za kulturu, obrazovanje i sport na kojoj je, kako je istaknuo Svetina, klub iznosio samo činjenice. A to su da je statut kluba potpuno usklađen sa Zakonom o udrugama te da je sportska inspekcija koja je došla u klub iznijela svoje zahtjeve koji su odavno u cijelosti ispunjeni. Govoreći o prozivanjima da naš grad u posljednjih 10 godina nemilice financira plave, Svetina je istaknuo: Dinamo je u posljednjih 10 godina za rad Dinama uplatio 200 milijuna kuna. Iako to djeluje grandiozno naš klub je s drugestrane uložio sredstva u iznosu od 230 488 336 kuna što znači da su plavi u odnosu na grad u pretplati za 5 milijuna eura".

Pokušaj Udruge "Dinamo - to smo mi" da zaustavi preoblikovanje kluba dok se ne provedu transparentni izbori prema pozitivnim propisima može se dogoditi samo ako se ponište odluke gradskog ureda za opću upravu, ministarstva uprave i Upravnog suda.

U tom neslaganju, zaključio je potpredsjednik GNK Dinama : "Nitko nije pobjednik već gubi samo Dinamo. Uprava kluba spremna je za dijalog u kojem će se moći razgovarati o svemu ."

Za sada jedino sigurno je da Dinamo novi prvak države te da u srijedu traži pobjedu i u finalu Kupa Hrvatske. Hoće li i kada biti ostvaren kvalitetan dijalog između uprave Dinama i navijača koji klub bojkotiraju, pokazat će kao i uvijek - vrijeme.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.