Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Zagrebačkom holdingu treba novi Pravilnik o organizaciji"

25.03.2022.

13:46

Autor: Mario Mihaljević

otkazi u holdingu

otkazi u holdingu

Foto: Patrik Macek / Pixsell

 Uprava Zagrebačkog holdinga bila je dužna usvojiti novi pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u toj tvrtki, i temeljem usporedbe s postojećim utvrditi višak ili manjak zaposlenika, upozorili su u Stranci rada i solidarnosti. Smatraju da su otkazi radnicima u Zagrebačkom holdingu nezakoniti, i da cijeli slučaj na sudu neće proći.

Aktualna gradska vlast ne razumije kako se upravlja velikim sustavima kao što su Zagrebački Holding, smatraju u Stranci rada i solidarnosti 365 BM. Proces utvrđivanja viška radnika prema zakonu o radu mora se voditi prema sistematizaciji radnih mjesta koja u holdingu ne postoji, rekao je predsjednik stranke Slavko Kojić. Smatra da će priča oko otkaza završiti na sudu koji će poništiti odluke o otkazima. -Sud će ih pitati na temelju čega su utvrdili da je nastao tehnološki višak, a oni će gledati tupo u zid. Jer oni ne mogu niti nama ni vama dokazati na temelju koje mjere su ljudima dali otkaze. Ovdje nema mjere, a ta mjera je stara sistematizacija koje nema- -Pozivamo gradonačelnika Tomaševića da se ponaša sukladno zakonu, nikome od radnika koji su se našli na popisu za otkaz, nije priopćeno na vrijeme da su tehnološki višak kaže predsjednik Glavnog odbora Stranke i potpredsjednik Gradske skupštine gospodin Nenad Predovan.  U stranci se pribojavaju da će zbog situacije oko otkaza u zagrebačkom holdingu najveću cijenu platiti građani.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.