Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Upravi holdinga Zagrebački velesajam je na zadnjem mjestu"

22.09.2015.

12:16

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački SDP-ovci su održali konferenciju za novinare na kojoj su govorili o Zagrebačkom velesajmu te istaknuli žaljenje da prostor koji može biti centar za razvoj, centar za izvrsnost i prostor za start-upove stoji derutan, sa uništenom infrastrukturom i paviljonima.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić upozorio je da prostor Velesajma koji je zbog procesa širenja grada sve dalje od periferije, a sve bliže centru grada, a koji se prostire na čak 560 tisuća četvornih metara sustavno zapušta te da grad Zagreb propušta priliku iskoristiti ga na pravi način.

Podsjetio je na prijedloge SDP-a u zadnjih nekoliko godina:

"Predlagali smo znanstveno tehnološki centar Nikola Tesla, tri godine to predlažemo, nije se pomaklo ni milimetra, predlagali smo da se sve uredi novcem iz EU fondova, ni eura, predlagali smo da se potaknu izvoznici i najkreativniji, da im se osigura prostor za rad, ni lipe ni kvadrata, pedlagali smo da se prostor uredi za najkreativnije, za naše proizvođače i izvoznike softwera, ništa se nije dogodilo, predlagali smo da Velesajam bude Smart city, no nije bilo pameti."

Bernrardić je upozorio da Velesajam ne smije biti na zadnjem mjestu upravi Holdinga i gradskoj upravi, kao što je danas, čemu svjedoči zahtjev uprave Holdinga da se zaposlenici Velesajma presele kako bi se osigurao ured za zaposlenike Službe javne nabave. U prilog tome ide činjenica da je zahtjev upućen u petak poslijepodne, a rok za izvršenje je bio u ponedjeljak.

"Neozbiljno, bez plana i to je dokaz da je Velesajam našim gradskim ocima na zadnjem mjestu jer tim potezom ugrožava se osnovna djelatnost Velesajma koja je ionako ugrožena, ugroženi su radni uvjeti radnika. Nama su radnici na prvom, nama su radnici na drugom mjestu, a trećeg mjesta nema! Moramo zaštiti radnike u obavljanju osnovne djelatnosti. To je najbitnije, a Velesajam je dokaz da u gradu Zagrebu ne postoji plan za išta!"
komentirao je Bernardić novonastalu situaciju.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.