Hrvatski radio

Radio Sljeme

USKOK odbacio kaznene prijave protiv Tomaševića zbog novog modela s otpadom

19.03.2023.

11:04

Autor: Mario Mihaljević /Radio Sljeme

Otpad

Otpad

Foto: Patrik Macek / Pixsell

USKOK je odbacio kaznene prijave Trpimira Majcana i Jadranke Krišković protiv Tomislava Tomaševića, Luke Korlaeta i Davora Vića u vezi provođenja odluke o novom modelu prikupljanja i naplate otpada.


-Prijave su podnesene u rujnu i listopadu prošle godine tvrdeći da su počinjene nezakonitosti u provođenju Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja otpada na području Grada Zagreba. USKOK je u rješenju o odbacivanju kaznenih prijava naveo da je javna nabava vrećica za miješani komunalni otpad od strane Zagrebačkog holdinga u skladu s odlukom Gradske skupstine Grada Zagreba, istaknuli su u nedjelju iz Gradske uprave. 


Majcan, koji je zajedno s Krišković podnio kaznenu prijavu, je do restrukturiranja Zagrebačkog holdinga prošle godine radio kao direktor kvalitete u Čistoći, a trenutno je predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava (HDZ-HSLS-HS). 


Prijave su podnesene pod optužbama na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, a USKOK ih je odbacio uz argument da nema osnovane sumnje da su Tomašević, Korlaet i Vić počinili prijavljeno kazneno djelo ili neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.