Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro kod ZET-ovih vozača jeftinije karte od 15 kuna

18.01.2019.

14:09

Autor: Nikolina Devčić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Kod ZET-ovih vozača autobusa i tramvaja uskoro će se moći kupiti karte po drugim cijenama, osim one najskuplje od 15 kuna. Naime, posljednjih pola godine pravilo je bilo da se karte od pola sata i sat, one koje stoje 4 i 7 kuna mogu kupiti samo na kioscima.

No, to očito nije urodilo plodom pa je Sindikat vozača krenuo u pregovore s Gradom. Vozači su bili izloženi velikim pritiscima, rekao nam je predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Anto Jelić. Sada će se kod vozača moći kupovati druge dvije cjenovne kategorije, ali po višim cijenama.

- Kartu od 15 kuna putnici nisu htjeli kupovati, vrijeđali su vozače i normalno da je karta od 15 kuna preskupa. Ljudi si za to mogu kupiti gablec. Dogovor s gradonačelnikom je postignut. U vozilima ZET-a moći će se kupiti karte od 6 kuna i 10 kuna, tj. one koje na kiosku stoje 4 kune i 7 kuna - rekao je Jelić.

Međutim glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba kaže da dogovor još nije zaključen.

- Uvođenje novih vrsta karata koje bi bile dostupne u vozilima, prijedlog je Sindikata i predmet dijaloga Uprave ZET-a sa socijalnim partnerima.

Čelnik ZET-ovog Sindikata ističe da je inicijativa djelomično došla i od vozača koji su mogli dodatno zaraditi prodajom karata za volanom, od 200 do čak 800 kuna na frekventnijim linijama. Sada su potplaćeni jer im je plaća između 5000 i 6000 kuna, a zbog toga masovno napuštaju ZET.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.