Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro kreće natkrivanje zagrebačkih tržnica

01.03.2017.

16:11

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U svom obilasku zapadnog dijela grada, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić najavio je početak radova natkrivanja zagrebačkih tržnica, ali i nadogradnju i obnovu Doma zdravlja Špansko. Radovi kreću kroz koji mjesec.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić obišao je tržnicu Špansko i mjesni odbor "Matija Gubec" u Kustošiji. S predstavnicima Vijeća gradske četvrti Stenjevec razgovarao je o programu radova kapitalnih ulaganja u objekte za društvene djelatnosti koje se odnose na njihovu četvrt. 

Dani su amandmani u iznosu od 70 milijuna za mjesnu samoupravu i 132 milijuna za kapitalne objekte. Jedan od amandmana je dan za nadogradnju Doma zdravlja u Španskom od 12 milijuna kuna kako bi se omogućili bolji uvjeti. Sredstva izdvojena za zagrebačke tržnice iznose 10 milijuna kuna, među kojima su uz Špansko, Kvatrić i Dubrava, kako bi se krenulo s modernizacijom i opremanjem tržnica, naglasio je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

Dodao je da su natječaji za programe već dostupni javnosti, nakon čega se raspisuju natječaji za izvođače, pa bi i radovi za natkrivanja tržnica trebali početi za koji mjesec.

Na novinarski upit jesu li ovi obilasci dio njegovog predstavljanja kao HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, rekao je kako ne radi ništa što nije uobičajeno i u opisu posla predsjednika gradske skupštine, a da će se kroz par dana znati ime kandidata, odnosno kandidatkinje.

Mnogi radnici na tržnici Špansko požalili su se na rad u teškim uvjetima, pogotovo kada su vremenske prilike loše. Nadaju se da će ovo obećanje uskoro biti realizirano, a ne tek još jedno u nizu predizbornih obećanja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.