Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro nova ograda na Mirogoju uz Remetsku cestu

29.10.2015.

12:57

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovih dana kada mnogi građani posjećuju Mirogoj u prilici su izjasniti se i o projektu izgradnje ogradnog zida uz Remetsku cestu prema projektu arhitekta Marijana Hržića. Zid bi bio visok oko 2,5 metra, a omogućio bi i više stotina kazeta za polaganje urni.

Želja gradskih vlasti i uprave Gradskih groblja je da omoguće vizualnu i zvučnu barijeru uz vrlo prometnu Remetsku cestu, a projektant Hržić je osmislio zid od opeke koji će predstavljati vizualni kontinuitet u odnosu na arkade i kompleks Krematorija. Posebnost zida je i što bi u njega bile ugrađene kazete za polaganje urni čime bi se nadomjestio trenutni nedostatak prostora u Gaju urni na Krematoriju.

Ovo je prva faza ograđivanja Mirogoja, a nakon što zid uz Remetsku bude dovršen planira se vizualno nešto drukčiji graditi i južno od arkada.

Na glavnom ulazu u Mirogoj ispred crkve Krista Kralja do utorka se može izraziti mišljenje o projektu i to uz pomoć volontera koje je za ovu priliku angažirao Grad. U nadležnom uredu naglašavaju kako će se prikupljena mišljenja svakako poštovati kod realizacije projekta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.