Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro nova regulacija prometa na Jadranskom mostu

28.09.2022.

14:06

Autor: HRT Radio Sljeme

Gužve na Jadranskom mostu

Gužve na Jadranskom mostu

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Radovi na Jadranskom mostu ovih dana uzrokuju goleme gužve na remetinečkom rotoru i samome mostu. Da nešto treba mijenjati u prometnoj regulaciji, prepoznali su u Gradskoj upravi i jutros dogovorili promjene, rekao je u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet. Osvruo se i na novi sustav naplate odvoza otpada koji počinje u subotu. 

- U promet bi bile puštene dvije trake u oba smjera uz zabranu prometa teretnih vozila, a autobusi će se najvjerojatnije okretati kod pješačkog mosta na južnoj strani. To je radni plan koji bi se trebao implementirati kroz dan, dva - otkrio je Korlaet.


A u subotu počinje novi sustav naplate i odvoza otpada u našem gradu - Sigurno će problema biti. Ovo je proces. Vidjet ćemo u hodu koliko će problema biti. Uvijek se ističu negativni aspekti ove odluke. Ona je itekako pozitivna. Ona će naš grad učiniti ljepšim, čišćim, prohodnijim, vizualno atraktivnijim. Od subote 100 komunalnih redara djeluje u središtu. Nerado govorim da će biti odmah i penalizacije, dajmo jedan prijelazni period da vidimo kako stvari funkcioniraju - zaključio je zamjenik gradonačelnika.


Cijelu emisiju možete poslušati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.