Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro obnova Parka Kate Šoljić

28.10.2015.

13:41

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Park Kate Šoljić trebao bi postati nova zelena oaza s dječjim igralištem. Bio bi to novi sadržaj i nova vrijednost za stanovnike Trešnjevke pa se građani s pravom pitaju - zašto je projekt stao jer su radovi trebali početi do kraja godine.

Natječaj za projekt obnove Parka Kate Šoljić još uvijek je u tijeku, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Damir Đerzić. Ponude su predane, trenutačno su na ocjeni i obradi u javnoj nabavi. Čekamo da se ugovori posao i da mi krenemo s radovima do kraja ove godine. Mi ćemo radove sigurno nastaviti u proljeće ili odmah na početku sljedeće godine.

Osigurano je 3.500.000,00 kn za rad triju autorica koje su izradile projekt obnove. Park će imati dvije tribine, imat će kućice za odmor s klupicama, zatim pojilicu, odnosno slavinu za vodu, te uređene staze, travnate površine, zelenilo i bit će jedan od najljepših parkova u Zagrebu. Ustvrdio je to Đerzić.

Dodajmo ovome kako ćemo u ovotjednoj emisiji "Moj firtl" u petak u 10 i 30 razgovarati o obnovi Parka Stara Tešnjevka te o komunalnim problemima u naselju Trokut.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.