Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro Puškinova bista na Bundeku

23.03.2016.

18:27

Autor: N.D.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin primila je rusku delegaciju predvođenu predsjednikom Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Olegom Volovikom. Na sastanku je dogovoreno postavljanje biste velikana ruskog pjesništva i književnosti Aleksandra Sergejeviča Puškina u Zagrebu.

Zahvalivši zamjenici Kusin na dobrodošlici, Volovik je izrazio zadovoljstvo spremnošću Grada na prihvaćanju inicijative te je istaknuo kako je ovo ujedno i prilika za početak nekih novih zajedničkih projekata. 

Današnjim sastankom finaliziramo dosadašnje dogovore i projekt privodimo kraju. Bista Puškinu bit će postavljena na najfrekventnije mjesto na Bundeku kod glavnog ulaza u park, simbolično - pod brezama, rekla je zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin.

Bit će to, najavila je, prva bista u Aleji pjesnika, čime će se realizirati ideja gradonačelnika Milana Bandića o parku pjesnika na Bundeku, jednoj od najomiljenijih i najposjećeniijih zagrebačkih oaza za odmor i rekreaciju.

Brončana bista velikog ruskog pjesnika dar je Međunarodne federacije ruskojezičnih pisaca Gradu Zagrebu, a otvorenje spomenika planirano je za 6. lipnja, na Puškinov rođendan. Tom prilikom, na svečanosti otvorenja, očekuje se i dolazak visoke delegacije Grada Moskve.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.