Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro rješenje problema otpada?

19.01.2015.

12:55

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Zagrebačkom je holdingu dostavilo Okolišnu dozvolu za Jakuševec. Dobivena dozvola tek je prvi korak k rješavanju pitanja zagrebačkog otpada. Naime, na odlagalište se zasad smije odvoziti miješani komunalni otpad, a odsada će se moći odvoziti i sav ostali, ali tek kada se obradi.

O tome gdje se sada odlaže glomazni otpad i koji su sljedeći koraci u rješavanju tog problema, zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek je rekla:

"Jedan dio otpada je uskladišten na Robnim terminalima u Jankomiru. Time su oslobođene plohe na Jakuševcu, a odvezen je otpad s divljih deponija i stalno se odvozi. Raspisan je natječaj ili će ovih dana biti raspisan natječaj za zbrinjavanje otpada različitih kategorija i to će omogućiti nešto dugotrajnije rješenje. Ovakvo skladištenje otpada ostaje privremeno rješenje. Mi ćemo izraditi i elaborat koji treba izraditi nakon dobivanja Okolišne dozvole, kako bi se sve vrste obrađenog otpada mogle skladištiti na Jakuševcu", kaže Švaljek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.