Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uskoro uređenje okretišta na Mihaljevcu

13.11.2020.

15:07

Autor: Krešimir Vešnik

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Okretište Mihaljevac trebalo bi se rekonstruirati. Iz Grada planiraju da bi radovi trebali biti gotovi do travnja iduće godine. U sklopu svojeg obilaska Gradske četvrti Podsljeme pregledao ga je gradonačelnik Milan Bandić.

Ovaj tjedan počela je obnova okretišta na Črnomercu, a trebalo bi se urediti i ono na Mihaljevcu. Vrijednost investicije je 13 milijuna kuna, a trenutno se pregledavaju sve pristigle ponude, napominje je Krunoslav Tepeš iz gradskog Sektora za ceste - Izvest će se rekonstrukcija svih prometnih površina, izvest će se nova tramvajska pruga, odnosno novi polazni kolosjek sa svim pripadajućim peronima. Postavit će se nadstrešnice. Rekonstruirat će se i autobusni terminal, duplo veće površine...  

No, predsjednik Mjesnog odbora Gračani Marijan Kos ističe da imovinsko-pravni odnosi na okretištu nisu riješeni - 1948. je oduzeto zemljište stanovnicima Gračana za izgradnju tramvajske pruge, '59. u pravomoćnom rješenju piše da je ZET dužan obeštetiti stanovnike Gračana za oduzeto zemljište. To nije izvršeno do dana današnjega.   

Na tvrdnje Kosa odgovora predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme, Krešimir Kompesak - Neke stvari su imovinsko riješene, neke nisu u cjelosti. O tome bi bismo mogli napraviti sastanak pa da vidimo točno na koji način ne štima, gdje je zapelo i što treba još riješiti. 

Sve je pak riješeno za obnovu krova na Domu zdravlja Šestine - Investicija je od milijun i 150 tisuća kuna. Radi se kompletno novo krovište, sa izolacijom, sa prozorima, sa žljebovima... Radi se u 4 etape, a rok izvođenja je tri mjeseca. Druge godine idemo još veću realizaciju: napravit ćemo uređenje kruga oko Doma zdravlja - istaknuo je Kompesak.

A blizu Doma zdravlja je Osnovna škola. Oko nje je uređen okoliš, sportsko igralište, ali i prilaz školi, otkriva Kompesak - Spojili smo Kalabarevo vrelo s ulicom Podrebrenica, cestom koja ide iz škole. To je investicija Gradske četvrti o 750 tisuća  kuna. 

Gradonačelnik Bandić obišao je i NK Prigorje te Mjesni odbor Markuševec. Potonji bi se trebao obnoviti nakon što je oštećen u potresu, a klub bi trebao dobiti umjetnu travu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.