Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uspjela prosvjedna akcija "Potrubi za obrazovanje!"

20.11.2019.

14:39

Autor: Magdalena Pongrac

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

"Potrubi za obrazovanje" naziv je današnje akcije kojom su učitelji osnovnih i srednjih škola nastavili frontalni štrajk. Na križanjima od Sheratona do Arene, od 13 do 14 sati u vijeme zasjedanja kongresa Europske pučke stranke, plakatima su pozivali vozače da im potrube u znak podrške.

Trubilo se danas diljem našega grada, na svakom križanju gdje su učitelji stajali kako bi pozvali vozače da ih podrže u njihovoj borbi za povećanje plaća i koeficijenta složenosti poslova. Kiša im, kažu, ne smeta jer su razlozi za ustrajnost u štrajku sada važniji nego ikad.

Ovim putem želimo skrenuti pozornost na probleme u obrazovanju, ono je stup društva, a građani trubljenjem pokazuju da su uz nas - rekli su neki od prosvjednika.

Podržavaju li ih građani provjerili smo na križanju Ulice Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice.

Ljudi trebaju dobiti ono što su zaslužili svojim radom, a čuti da ovoliko automobila trubi pruža osjećaj da smo svi velika zajednica čiji se članovi međusobno podržavaju - neki su od komentara građana.

Danas su prosvjedovali trubama, a sutra se štrajk nastavlja na Trgu svetog Marka gdje će učitelji osnovnih i srednjih škola od 9 i 45 do 10 sati - šutjeti.

Prosvjednici pozivaju na trubljenje

Podržavaju li građani prosvjed trubljenjem?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.