Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uspostavlja se turistička COVID ambulanta, masovno cijepljenje na Velesajmu

30.07.2021.

06:13

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebački Stožer civilne zaštite donio je, prema uputi HZJZ-a, odluku o turističkoj COVID ambulanti na lokaciji DZ Centar koja će raditi od 2. kolovoza, izvijestio je Gradski ured za zdravstvo. Cijepljenje je na ZV a privremeno se obustavlja u Domu sportova, Lucijanu Vranjaninu i Jelkovecu.

Radno vrijeme turističke COVID ambulante Doma zdravlja Zagreb Centar, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati.  Pripravnost u turističkoj COVID ambulanti organizirana je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na broj telefona: 091/489-7022.  

Turisti koji borave u smještajnim kapacitetima u Zagrebu u turističkoj će ambulanti moći obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, prema preporuci Ministarstva turizma i sporta.  Kontaktirati se može putem e-maila: korona.siget pri dzz-centar.hr i korona.siget pri gmail.com ili na brojeve telefona: 091 489 7021 i 01 6598 464. 

Uspostavlja se i organizirano mjesto izolacije za goste i turiste oboljele od COVID-a čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju te organiziranu karantenu ili samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih. Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, u Aleji hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza do opoziva. 

Besplatni brzi antigenski test za građane  

Stožer je također donio i odluku o provođenju besplatnog BAT-a za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.  

Za građane koji se žele testirati BAT-om iz osobnih razloga, odnosno bez indikacije liječnika, test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a.  Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar - Siget, u Aveniji Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.  

Uz navedene, Stožer je donio odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. do 15. kolovoza za tri lokacije: Dom sportova (Trg Krešimira Ćosića 11), Sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina (Trg hrvatskih pavlina 1) i Srednja tehnička škola Jelkovec (Vladimira Stahuljaka 1, Sesvete). 

Cijepljenje u Zagrebu tijekom kolovoza bit će organizirano na lokaciji Zagrebačkog velesajma (Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15) ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.   

Tako će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-građani i platforme "Cijepi se", kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva, navodi se u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.