Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ustanova "Dobri dom" Grada Zagreba prigodno obilježila 15 godina rada

25.02.2019.

12:58

Autor: Čarles Gržinić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Povodom obilježavanja 15 godina rada ustanove "Dobri dom" Grada Zagreba u Starogradskoj vijećnici održana je konferencija koja je za temu imala "Siromaštvo u urbanim sredinama". Uz Grad Zagreb na konferenciji su predstavljeni i socijalni programi Splita, Rijeke i Osijeka koje muče slični problemi.

Konferencija je namijenjena nacionalnim i lokalnim donositeljima odluka s područja socijalne politike, ustanovama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva, stručnjacima sa šireg područja rada s osobama s iskustvom siromaštva i ostalim ranjivim skupinama društva. Kako grad Zagreb pomaže na konferenciji je govorila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe sa invaliditetom Romana Galić:
-Pomažemo tako što u pučkoj kuhinji svakodnevno pripremamo 4000 obroka. Obitelji s troje i više djece mjesečno mogu računati na paket hrane. Za one koji ne mogu do pučkih kuhinja dostavljamo hranu na kućne adrese-

Ravnatelja Alena Župana pitali smo na kojim sve adresama radi Ustanova "Dobri dom".

-Svi kojima je pomoć potrebna mogu nas potražiti u Branimirovoj 35 u centru grada, Alfirevičevoj 6 na Volovčici, u Dubravi u Celjskoj 3 odmah iza okretišta. Radimo i u prihvatilištu za beskučnike Crvenog križa Grada Zagreba- 

Jedino zajedničkom suradnjom sektora proizvodnje i distribucije hrane, organizacija civilnog društva te stručnjaka moguća je kvalitetnija borba protiv siromaštva koje zbog životnih situacija može pokucati na svačija vrata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.