Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ustanova za skrb pripadnika "Tigrova" i Jedinice za posebne namjene MUP-a

23.10.2015.

09:26

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zagreb osigurao je 3 milijuna kuna, a Udruga Tigar 90/91 dala je prostor za osnivanju javne ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade "Tigrova" i Jedinice za posebne namjene MUP-a.

Korisnici će biti pripadnici 1. gardijske brigade "Tigrovi" i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje, članovi njihovih obitelji te drugi hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji u iznimno teškim socijalnim uvjetima.

Braniteljima bi nova ustanova trebala osigurati izravnu pomoć i usluge poput privremenog smještaja, terapija, prostorija za programe i memorabilije, organiziranja druženja i raznih događanja, edukacija i dr. Za osnivanje i rad Ustanove, Grad Zagreb osigurava sredstva u iznosu od tri milijuna kuna, a Udruga Tigar 90/91 Rakitje joj daje na uporabu pola objekta Spomen doma Udruge.

"Osnivanjem ustanove značajno bi se unaprijedila briga Grada Zagreba za ciljane grupe, jer bi se po prvi puta u cijeloj Republici Hrvatskoj osnovala institucija koja bi mogla pružiti sveobuhvatnu skrb za branitelje na jednom mjestu", ističe se u prijedlogu odluke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.