Hrvatski radio

Radio Sljeme

Usvojen Plan gospodarenja otpadom

25.05.2018.

09:39

Autor: Mario Mihaljević

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

13. sjednica Gradske skupštine prekinuta je zbog opsežnosti dnevnog reda, a nastavak je zakazan za srijedu. Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić predložio je da se sjednica prekine, nakon što su od 31 točke, odradili tek 14 točaka, pri čemu su usvojili Plan gospodarenja otpadom.

Prije samog prekida sjednice zastupnici su nakon ponovljenog glasovanja usvojili prijedlog gradonačelnika o provođenju pripremnih radnji za davanje koncesija za pružanje javne usluge crpljenja, pražnjenja i odvoza otpadnih voda iz sabirnih i septičkih jama. 

Za tu je točku bilo ponovljeno glasovanje, nakon što je Matej Mišić iz SDP-a tražio da se na kamerama provjeri je li nestranački zastupnik Marko Torjanac sjedio na mjestu u trenutku glasovanja i je li na vrijeme prijavio da mu ne radi sustav. Prvi put je glasovao 41 zastupnik, od toga 21 za, 17 protiv i tri suzdržano, dok su drugi put glasovala 43 zastupnika, od toga 24 za, 18 protiv i jedan suzdržan. 

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog zaključka gradonačelnika o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava (GRANT AGREEMENT). 

Tijekom zasjedanje ispred Gradske skupštine došli su navijači Dinama, očekujući raspravu o 22. točki dnevnog reda, odnosno prijedlog zaključka Kluba gradskih zastupnika Neovisnih za Hrvatsku - Građanski nogometni klub "Dinamo". Riječ je o prijedlogu da se Gradska skupština protivi preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub "Dinamo" u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori u skladu s propisima.  O toj bi se točki gradski zastupnici trebali očitovati u nastavku sjednice u srijedu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.