Hrvatski radio

Radio Sljeme

Usvojena Zagrebačka strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom

12.07.2022.

19:24

Autor: Hina/R.S.

Zapošljavanje osoba s invaliditetom

Zapošljavanje osoba s invaliditetom

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Gradska skupština donijela je "Zagrebačku strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2022. do 2025.", koju je predložio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Istaknuto je kako je u provođenju mjera i aktivnosti u svim područjima, glavni cilj Strategije "ukidanje svake diskriminacije na temelju invaliditeta, odnosno svakog ograničavanja ili isključivanja na temelju invaliditeta, posljedica kojeg je narušavanje integriteta osobe". Grad Zagreb će, tijekom razdoblja primjene Strategije, provoditi mjere i aktivnosti za sve osobe s invaliditetom u gradu u područjima: odgoj, obrazovanje i zapošljavanje; zdravstvena zaštita i rehabilitacija; socijalna zaštita; neovisno življenje i uključenost u zajednicu. 


Gradski zastupnici prihvatili su i gradonačelnikov prijedlog programa državne potpore za subvencioniranje proizvodnje i emitiranja audiovizualnih i radijskih programskih sadržaja u programima nakladnika televizija ili radija za razdoblje od 2022. do 2023. Za cjelokupno razdoblje od 2022. do 2023. planira se iznos sredstava do četiri milijuna kuna. Prihvaćen je i gradonačelnikov prijedlog programa potpore male vrijednosti za sufinanciranje proizvodnje i objave programskih sadržaja u elektroničkim publikacijama za razdoblje 2022. - 2023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.