Hrvatski radio

Radio Sljeme

Utrka električnih jurilica ispred NSK

19.05.2019.

09:28

Autor: Nikolina Devčić

„Nikola Tesla EV Rally Croatia“

„Nikola Tesla EV Rally Croatia“

Foto: - / -

Zbog održavanja automobilske utrke "Nikola Tesla EV Rally 2019" očekujte povremene zastoje u širem središtu Grada od 10.30 do 15 sati. Ovaj sedmodnevni reli koji je krenuo iz Novog Vinodolskog i prošao dobar dio Lijepe naše na ruti dugoj 1500 kilometara imat će atraktivnu završnicu u Zagrebu.

Glavni program će se održati spred Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Spektakularna utrka električnih jurilica u Ulici Hrvatske bratske zajednice, koja će djelomično biti zatvorena za promet od Ulice Grada Vukovara do Slavonske avenije, gledatelji će moći pratiti s platoa knjižnice od 12 do 14 sati.

Prije toga, od 11 sati vozila će imati promotivnu vožnju središtem grada od Trga bana Jelačića, preko Trga žrtava fašizma do zgrade NSK. 

Reli je međunarodnog karaktera, a sudionici su sve stranci od čega najviše Švicarci i Nijemci te Austrijanci i Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom.

- Nijedna lokacija tijekom relija nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, a tijekom svih ovih godina nakon utrke inicirali smo postavljanje punionica na svakoj zaustavnoj točki relija, kako bi se privuklo što veći broj gostiju s električnim vozilima u našu zemlju i ujedno im se omogućilo nužno punjenje - ističe Tina Kolovrat iz tvrtke E.V.A. Blue d.o.o. koja je organizator utrke.

Reli se od 2014. održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje važnost edukacije i razvoja infrastrukture za električna vozila te njihove uporabe unutar gradskog središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke, ali i brojnih drugih benefita koji dolaze uz električna vozila.

Utrka je startala 12.05. u Novom Vinodolskom, prošla put Dubrovnika, Cavtata, Stona, Imotskog, Šibenika, NP Krka, Skradina, Smiljana, NP Plitvička jezera kako bi danas stigla u Zagreb. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.