Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uz Svjetski dan siromaha pod geslom Pruži svoju ruku siromahu

14.11.2020.

08:36

Autor: Vesna Jurić Rukavina

FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Foto: - / -

4. Svjetski dan siromaha obilježava se sutra pod geslom Pruži svoju ruku siromahu. Caritas Zagrebačke nadbiskupije aktivnosti je usmjerio prema starijima i nemoćna te na one čiji su domovi stradali u potresu.

Kroz mrežu župnih Caritasa u posljednjih pola godine podijeljeno je 50 tona pomoći u prehrambenim namirnicama i higijenskim artiklima u protuvrijednosti od 600 tisuća kuna.
Uz pomoć donatora, Hrvatskog Caritasa i Zagrebačke nadbiskupije za 79 obitelji stradalih u potresu podijelili smo 790 tissuća kuna u vidu vaučera za kupnju građevinskog materijala i bijele tehnike.
S obzirom na velike potrebe stradalih, Zagrebačka nadbiskupija je prigodom Svjetskog dana siromaha stavila Caritasu na raspolaganje dodatna sredstva u iznosu od 500 tisuća kuna za pomoć obiteljima čiji su domovi potresom oštećeni. U suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dogovorena je podjela paketa za najugroženije obitelji s područja Čučerja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.